Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Četvrtak, 12. 11. 2015. | Komentara: 0

Nekoliko pitanja za ministarku poljoprivrede

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški upitao je danas ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković kako misli da pomogne poljoprivrednicima, ako će najkvalitetniji deo zemljišta dati na 30 godina isključivo pravnim licima i njih isključiti iz svake mogućnosti da putem licitacije dođu do tog zemljišta. 
Izjave | Ponedeljak, 09. 11. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: LSV samostalno na lokalne i pokrajinske izbore

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije deo saveza SDS i LDP Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića. Pojavljivanje Nenada Čanka na subotnjoj tribini SDS i LDP nije znak naše predizborne koalicije sa tim strankama, već saradnja sa njima na promociji građanskih ideja, kazao je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 08. 11. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj glorifikacije simbola za nasilje nad političkim neistomišljenicima

NOVI SAD - Komentarišući proceduru koju je pokrenulo Ministarstvo za boračka pitanja za ekshumaciju posrmtnih ostataka pukovnika Dragutina Dimitrijevića Apisa, majora Ljubomira Vulovića i Radeta Malobabića iz Soluna za Beograd, pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Kristina Meneši kaže da se protivi toj inicijativi jer ona predstavlja nasilje nad političkim protivnicima kao legitiman vid političke borbe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook