Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Petak, 09. 10. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Nema racionalnih razloga za parlamentrane izbore

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški smatra da ne postoje racionalni razlozi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, a u izjavi Tanjug objašnjava da ti izbori ne bi promenili odnos snaga u republičkom parlamentu, ali bi "bacili maglu na pokrajinske i lokalne izbore".
Izjave | Četvrtak, 08. 10. 2015. | Komentara: 0

Kolar: LSV jedina za suštinsku autonomiju Vojvodine

BEOGRAD – Pokrajinski poslanik i funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar, govoreći o tome da li Vojvodina treba da bude region, republika ili pokrajina sa širokom autonomijom, juče je za TV B92 rekao da je potpuno nevažno kako će se zvati, autonomija ili nekako drugačije. 
Izjave | Četvrtak, 08. 10. 2015. | Komentara: 0

Kome odgovara promena nivoa aflatoksina

BEOGRAD – Nakon "afere aflatoksin", granica dozvoljenog nivoa tog otrova u mleku je ponovo promenjena sa 0,05 na 0,25 mikrograma po kilogramu, javlja N1, a pokrajnski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški juče je za tu televiziju ocenjuje da takva odluka nije utemeljena na stanju na terenu i pita šta je u pozadini takvog predloga.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook