Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Četvrtak, 09. 07. 2015. | Komentara: 0

Jakovljev: Ne menjati pravila u izbornoj godini

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev rekao je danas za RTV, komentarišući predlog izmene izbornog sistema koji je juče pokrajinskom parlamentu podnela Demokatska stranka, da će LSV svoj stav izneti tek nakon što se upozna sa sadržinom predloga, odnosno kada stranački organi zauzmu stav.
Izjave | Četvrtak, 09. 07. 2015. | Komentara: 0

Devizni priliv od turizma veći od 200 miliona dolara

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2014. godinu. Tokom skupštinske rasprave poslanik LSV Dejan Keresteš kao pozitivan istakao je podatak da je u 2014. godini ostvaren devizni priliv od nešto više od 200 miliona dolara, što je u odnosu na 2013. godinu porast za 29,7 procenata.
Izjave | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Ne sme se cenjkati sa užasima kroz koje je prošla Bosna

BEOGRAD – Pomirenju u regionu ne mogu dovesti najavljene rezolucije o Srebrenici, koje su Savetu bezbednosti podnele Velika Britanija i Ruska federacija, jer ovde neće živeti ni Britanci ni Rusi, već Srbi, Hrvati, Bošnjaci i svi ostali, istakao je sinoć predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook