Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Odnosi u regionu zatrovani. Samo razgovor može poboljšati situaciju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da, ako se misli da ljudi na Kosovu počnu da žive elementarno normalnije, moraju se stvarati veze između naroda i građana koji žive na jednoj prostoru.
Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je teško i komentarisati optužbe „bojkot“ opozicije da učešće LSV i Stranke moderne Srbije predstavlja pokušaj vlasti da obesmisli i razvodni dijalog, jer, kako je rekao, nemaju veze sa logikom.
Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook