Ministar duguje Čanku odgovore o finansiranju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Ministar duguje Čanku odgovore o finansiranju Vojvodine

NOVI SAD - Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Dušan Jakovljev izjavio je juče da odlaskom lidera LSV Nenada Čanka na sastanak sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem niko ne zaobilazi institucije.

LSV

On je u izjavi za RTV istakao da je ministar Čanku ostao dužan odgovore na pitanja o finansiranju Vojvodine koja je predsednik LSV u nekoliko navrata postavljao kao poslanik republičkog parlamenta.
 
- Ministar je na samoj sednici odgovorio da će proveriti i da će mu odgovoriti. Očigledno je ministar uspeo da proveri i sastanak je zakazan da se odgovori na pitanja da li se Vojvodini duguje, da li se Vojvodini može dugovati i da li se Vojvodini sme toliko dugovati - istakao je Dušan Jakovljev.
 
(BILSV, 29.04.2015)




Izjave | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Marton: Komšić vraćanjem Titove fotografije pokušava da pomiri posvađane

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić vraćanjem fotografije Josipa Broza Tita u svoj kabinet pokušava da pomiri posvađane.
Izjave | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

Kačenje slike sa likom Josipa Broza Tita u zgradi Predsedništva Bosne i Hercegovine je, po mom mišljenju, reakcija na neumereni nacionalizam koji buja u celom regionu, a naročito u BiH i otpor relativizaciji istorije SFRJ koja je sada mainstream politika na gotovo celom području bivše države - kaže za Danas generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Srbija je nasilno pokušala menjati granice, sada se bori da sačuva svoju

Srpski istoričar dr Milivoj Bešlin održao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu predavanje na temu „Stoljeće Jugoslavije“. Predavanje je organizovao Centar za historijska istraživanja iz Sarajeva. Bešlin je govorio o nastanku Jugoslavije, njenom razvoju kroz istoriju, pa sve do raspada, odnosno događaja koji su doveli do njenog krvavog raspada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook