Ministarstvo poljoprivrede da postupi u skladu sa zakonom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 25. 02. 2016. | Komentara: 0

Ministarstvo poljoprivrede da postupi u skladu sa zakonom

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da prebacivanje odgovornosti ne rešava probleme poljoprivrednika u Somboru i pozvao Ministarstvo poljoprivrede da postupi u skladu sa zakonom. Komentarišući saopštenje ministarke poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković koja je juče optužila lokalnu samoupravu u Somboru i pokrajinske nadležne organe za probleme u Somboru, pokrajinski sekretar je pozvao ministarku poljoprivrede da kaže šta je republička inspekcija utvrdila na terenu.


– Veoma je čudno da ministarka na svaki način pokušava da skine sa sebe odgovornost u situaciji kada je crno na belo kompletna javnost videla šta se dešava u Somboru. Imamo snimak lokalnog stranačkog funkcionera koji poziva poljoprivrednike da udju u uzurpaciju državnog poljoprivrednog zemljišta na isti način kao što je to navodno uradila i jedna firma i u pitanju su hiljade hektara državnog zemljišta – kazao je Bogaroški agenciji Beta. On je istakao i da je Bogosavljević Bošković nakon posete Somboru početkom februara izjavila da će inspekcije utvrditi stanje na terenu.

– Osnovno i jedino pitanje je ko vrši uzurpaciju na teritoriji Sombora i šta će Ministarstvo preduzeti povodom toga – rekao je Branislav Bogaroški. On je poručio i da nije posao ministarstva da izbegava odgovornost za svoje nadležnosti, nego da postupi u skladu sa zakonom i ispuni svoje obaveze.

(BILSV, 25. 02. 2016)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook