Ministre, zašto su različiti testovi iz matematike?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 20. 06. 2013. | Komentara: 0

Ministre, zašto su različiti testovi iz matematike?

BEOGRAD – Poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga, ukazala je danas u svom poslaničkom pitanju da su učenici, pripadnici nacionalnih zajednica, na testu iz matematike uoči upisa u srednje škole imali različite zadatke od onih koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i zatražila odgovor od ministra i Ministarstva prosvete zbog čega je to tako.

LSV

– Pitam ministra prosvete Žarka Obradovića da li zna da je i u Africi ukinut aparthejd? Pitam Ministarstvo prosvete, ministra Obradovića šta misli o tome zašto su testovi bili različiti? Da li u matematici 2 i 2 nije četiri i za pripadnika većine i za pripadnika nacionalne manjine – navela je Papuga.
Ona je rekla da se to otkrilo kada su direktori i profesori u školama u kojima se nastava sprovodi dvojezično uporedili testove, dok direktori u školama u kojima se nastava sprovodi samo na jeziku nacionalne zajednice nisu imali saznanja da su zadaci različiti. Upitala je kako je do toga došlo kada Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pravi te testove, i kako je on napravio različite testove?
Olena Papuga je, ministra prosvete zatim ponovo pitala i šta misli o skandalima koji  su se desili na testovima polaganja male mature.

(BILSV, 20. 06. 2013.)



Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook