Mora se rešiti finansiranje RTV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 08. 2013. | Komentara: 0

Mora se rešiti finansiranje RTV

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić smatra da javni servis pokrajine mora da opstane. Dok se čeka na bilo kakvo rešenje u vezi finansiranja javnih servisa, u RTV Vojvodini nema više ni osnovnih sredstava za rad, kao što su papir, kasete i kartice za gorivo, što direktno dovodi u pitanje opstanak.

LSV

Grujić je za RTV rekao da će se javni servisi finansirati iz budžeta, međutim ne vidi rešenje kako da do donošenja zakonske regulative i usvajanja budžeta RTV Vojvodina finansijski izdrži ovu situaciju. Prema modelu RRA za finansiranje iz budžeta, kako je rekao, javni servisi trebalo bi uvek istog dana u mesecu da dobiju unapred određena sredstva.

- Ono što jeste jako loše je da je ovo izuzetno težak momenat za javni servis Vojvodine, pretpostavljam isto tako i za RTS. Plate kasne abnormalno, male su, tehnički uslovi su jako loši, zgrada ne postoji. Dakle postoji jedan ceo set problema koji mora da se reši do nekog stepena. Pitanje je samo da li je to do tog trenutka izdrživo - kazao je Grujić.

On je takođe ponovio da Pokrajina nema model da finansira RTV, ni objašnjenje zašto samo RTS danas dobija pomoć iz budžeta. Smatra i da će rešenje za finansiranje javnih servisa morati brzo da se nađe jer nas na to obavezuje Evropska unija.

(BILSV, 20.08.2013)




Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook