Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 01. 2020. | Komentara: 0

Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je jezivo i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takvu poruku mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici zaklane debele svinje. Kostreš je ovako reagovao nakon što je lider PSG Sergej Trifunović na društvene mreže okačio fotografiju na kojoj dva mladića afričkog porekla nose svinju, a ispod nje je napisao: „Imigranti oteli Nenada Čanka“. 

LSV

- Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije. Ostrašćenost, mržnja i uvrede nisu poruka koju naši birači očekuju! Oni očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Aleksandra Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji. Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive – rekao je Kostreš za Tanjug.
(SzILSV, 07.01.2020)



Izjave | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je na putu kući

NOVI SAD –  Tokom proteklih deset godina usvojena su dva Omnibus zakona, novi Statut AP Vojvodine i Zakon o prenosu nadležnosti, ali to nije ni blizu onoga što je Pokrajini neophodno i za šta se Liga socijaldemokrata Vojvodine bori, istakao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 2

Srbija nije monarhija

NOVI SAD - Predlog zakona o dvorskom kompleksu, koji predviđa niz privilegija i nastavak plaćanja troškova Aleksandra i Katarine Karađorđević iz budžeta (za šta je prošle godine izdvojeno 400.000 evra), pred poslanicima treba da brani ministar kulture Predrag Marković, koji je član Krunskog saveta, piše današnji Pres.
Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 0

LDP se ne bori za autonomiju

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je dok je bio na vlasti činio sve suprotno od onog za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine. Saradnja sa LDP posle izbora je moguća ali na jasno dogovorenim ciljevima, kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook