Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 01. 2020. | Komentara: 0

Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je jezivo i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takvu poruku mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici zaklane debele svinje. Kostreš je ovako reagovao nakon što je lider PSG Sergej Trifunović na društvene mreže okačio fotografiju na kojoj dva mladića afričkog porekla nose svinju, a ispod nje je napisao: „Imigranti oteli Nenada Čanka“. 

LSV

- Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije. Ostrašćenost, mržnja i uvrede nisu poruka koju naši birači očekuju! Oni očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Aleksandra Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji. Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive – rekao je Kostreš za Tanjug.
(SzILSV, 07.01.2020)



Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradili smo posao koji se čeka 11 godina

BEOGRAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je sinoć u emisiji Oko na Radio televiziji Srbije da je prilikom izrade zakona bilo neophodno razgovarati direktno sa predstavnicima političkih partija da bi se izbegla situcija koju smo imali prilikom usvajanja Statuta AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradio sam kako je Cvetković rekao

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da je pre predaje nacrta zakona o javnoj svojini imao nameru da sazove radnu grupu da bi se svi članovi mogli izjasniti o tekstu, ali da je premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio da to nije potrebno.
Izjave | Četvrtak, 18. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Bilo je potrebno političko usaglašavanje

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da ne želi da svu krivicu za predaju nedovršenog nacrta zakona o javnoj svojini preuzme na sebe, i da odbija da se o njemu govori kao o samovoljnom, isključivom i nekompetentnom čoveku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook