Najvažnije je kućno vaspitanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Najvažnije je kućno vaspitanje

NOVI SAD – Radni predlog kodeksa ponašanja u Skupštini Srbije je završen i radna grupa koja radi na njegovoj izradi od sutra kreće u konačno usavrašavanje tog dokumenta, kojim bi konačno trebalo da uvede red u parlamentu.

Bojan Kostres

Za nepoštovanje pravila predviđene su novčane kazne i zabrana govora tokom sednice. Zamenik predsednika i republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je jedan od predstavnika našeg parlamenta u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, ocenio je za Radio Novi Sad da, koliko zna, u Strazburu ne postoji pisano pravilo i da se ponašanje bazira na kućnom vaspitanju i dobrom ponašanju.

– Sam poslanik zna šta je pristojno, šta je nepristojno. Od načina oblačenja, načina
držanja govora, javljanja za reč. To su sve neke stvari koje su nepisana pravila do
kojih se veoma drži sa jedne strane, a sa druge strane, svaki put kada neko prekrši
tako neku elementarno pristojnu stvar, to se odmah vidi i naiđe na osudu poslanika – dodaje Kostreš. On kaže i da naši poslanici u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nisu pravili nikakve incidente.

– Čak ni osobe koje su poznate po nekim incidentnim ponašanjima u našem parlamentu, to nisu ispoljavale – istakao je Kostreš.

 (BILSV, 19. 01. 2012.)



Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook