Najvažnije je kućno vaspitanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Najvažnije je kućno vaspitanje

NOVI SAD – Radni predlog kodeksa ponašanja u Skupštini Srbije je završen i radna grupa koja radi na njegovoj izradi od sutra kreće u konačno usavrašavanje tog dokumenta, kojim bi konačno trebalo da uvede red u parlamentu.

Bojan Kostres

Za nepoštovanje pravila predviđene su novčane kazne i zabrana govora tokom sednice. Zamenik predsednika i republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je jedan od predstavnika našeg parlamenta u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, ocenio je za Radio Novi Sad da, koliko zna, u Strazburu ne postoji pisano pravilo i da se ponašanje bazira na kućnom vaspitanju i dobrom ponašanju.

– Sam poslanik zna šta je pristojno, šta je nepristojno. Od načina oblačenja, načina
držanja govora, javljanja za reč. To su sve neke stvari koje su nepisana pravila do
kojih se veoma drži sa jedne strane, a sa druge strane, svaki put kada neko prekrši
tako neku elementarno pristojnu stvar, to se odmah vidi i naiđe na osudu poslanika – dodaje Kostreš. On kaže i da naši poslanici u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nisu pravili nikakve incidente.

– Čak ni osobe koje su poznate po nekim incidentnim ponašanjima u našem parlamentu, to nisu ispoljavale – istakao je Kostreš.

 (BILSV, 19. 01. 2012.)



Izjave | Subota, 18. 12. 2021. | Komentara: 0

Naprednjacima bot akcije bitnije od rešavanja problema građana Bele Crkve

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodone i odbornica u Skupštini opštine Bela Crkva Sandra Ristić oglasila se putem Fejsbuka  i prokomentarisala neke probleme  građana Bele Crkve. 
Izjave | Ponedeljak, 06. 12. 2021. | Komentara: 0

Dok se fašisti i nacionalisti koriste frazama, ljudi gube glave i imovinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak demantovao je danas da je snimak njegovog navodnog nacionalističkog govora nastao početkom devedesetih godina, koji su objavili pojedini portali, a za koji je lider SRS Vojislav Šešelj rekao da je snimak Službe državne bezbednosti koji je on dobio od nekog čoveka. 
Izjave | Subota, 04. 12. 2021. | Komentara: 0

Vlast mora da počne da poštuje zakon

Da li je Srbija na dobrom putu da postane jaka Srbija zavisi od toga da li će se oni koji danas imaju punu vlast, tj. režim Aleksandra Vučića, opredeliti za jasan pristup prema ostatku ljudi, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook