Ne bismo odbili razgovor, ali stavove o Vojvodini ne menjamo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2016. | Komentara: 0

Ne bismo odbili razgovor, ali stavove o Vojvodini ne menjamo

BEOGRAD – Oni su apsolutni pobednici i u njihovim rukama su i nož i pogača. Mi nemamo problem da razgovaramo sa svima, ali prvo treba da vidimo da li će nas pozvati i koje će biti teme razgovora – izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za dašanju “Politiku”, odgovarajući na pitanje o eventualnim razgovorima o koaliciji SNS i LSV na pokrajinskom nivou.

Zajednički jezik zavisi od programa za Vojvodinu

Upitan zašto gaji skepsu oko učešća LSV-a u pokrajinskoj vladi, on kaže da Liga i SNS, prema njegovim saznanjima, „nemaju politike koje mogu da daju neku sinergiju".

– Sve zavisi od politike koju će SNS voditi prema Vojvodini. LSV 26 godina ima identične stavove oko vojvođanske autonomije i mi ih nećemo menjati. Pretpostavljam da ni SNS neće odustati od svog programa. Da li ćemo naći zajednički jezik s njima u velikoj meri zavisi od toga kakav će biti program nove vlade i šta misle da urade u Vojvodini – zaključuje Kostreš u izjavi za Politiku.

Ne praviti račun bez krčmara

Kostreš je o istoj temi govorio i za „Blic“, a na pitanje da li bi ušli u vladu sa SNS u Vojvodini, odgovorio da razgovor svakako ne bi odbili.

– Mi razgovor sa SNS ne bismo odbili, ali imamo svoje političke stavove koje ne menjamo i ako bismo se oko toga složili, može. Nama je i politika najvažnija, a da li ćemo biti opozicija ili pozicija, to nam je svejedno. Da li bismo mi SNS bili prihvatljivi i da li bi oni bili spremni da razgovaraju o našim dobro poznatim stavovima i programu, takođe je pitanje, ali ne treba praviti račun bez krčmara – rekao je Kostreš.

Komentarišući odsustvo Nenada Čanka sa sastanaka opozicionih stranaka u prethodnom periodu, koje je po navodima Blica bilo upadljivo, Kostreš je rekao da „ako sumnjate u regularnost izbora, onda na njih i ne izađete i da cirkus koji se dešavao u RIK-u ne razume“. On takođe navodi da je „Bojan Pajtić ako je hteo da pomogne prijateljima u nevolji”, mogao da pozove da se glasa za Tadića i Jovanovića, čiji cenzus je takođe mogao da bude doveden u pitanje, a ne za DSS i Dveri“.

 

(BILSV, 09. 05. 2016)




Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook