Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

NOVI SAD – Ocenjujući odnose između pokrajinske i republičke administracije u godini pred nama u kojoj bi, između ostalog, trebalo da konačno zakonski bude definisano pitanje prihoda AP Vojvodine, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za Dnevnik ističe da prvi koraci republičke vlade ne obećavaju saradnju u rešavanju problema s funkcionisanjem autonomije.

LSV

– S obzirom na to kako je sklopljen pokrajinski budžet za 2013. godinu, ne verujem ni da će zakon o finansiranju Pokrajine biti napravljen u korist Vojvodine – naveo je Bogaroški.  On je dodao da je pokrajinska vlast pokazala spremnost da sarađuje s republičkom, ali da nije izvesno da li će ta ruka biti prihvaćena.
– Kod svih odluka koje su donošene bilo je dosta ustupaka i kompromisa koji nisu bili u interesu građana Vojvodine. Međutim, kod zakona o finansiranju ne sme da bude takvih kompromisa jer je to suštinsko pitanje. Ako ih bude, oni će biti na štetu Vojvodine, a to će onda značiti i odustajanje od ustavnih garancija o prihodima Pokrajine – ukazao je Bogaroški.

(BILSV, 08. 01. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. 
Izjave | Ponedeljak, 12. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Kosovo je nacionalno, a Vojvodina demokratsko pitanje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da je LSV krenula sa obnavljanjem, podmlađivanjem i boljom organizacijom jer se prilagođava novim okolnostima.
Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Marton: Zastava SFRJ mnogo je manje štete nanela od rodoljuba i domoljuba

Upitan da prokomentariše prekršajnu prijavu protiv Hrvata iz Požege, koga su komšije prijavile zbog isticanja zastave SFRJ na svojoj kući na Dan republike, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da su prijave trebali podneti protiv nacionalista.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook