Ne treba gurati prst u oko nikome na Cetinju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 09. 2021. | Komentara: 0

Ne treba gurati prst u oko nikome na Cetinju

ZRENJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Radio Slobodna Evropa da LSV od osnivanja ima odličnu saradnju sa određenim političkim grupacijama u Crnoj Gori koje su devedesetih vodile antiratnu politiku. On podvlači da je vlast Mila Đukanovića pomagala strankama koje su u to vreme bile opozicija režimu Slobodana Miloševića.

LSV
 
- Svakako da je sasvim jasna podrška Nenada Čanka, pre svega Cetinju kao simbolu antiratnog pokreta u bivšoj Jugoslaviji, simbolu građanskog društva koje je na ovim prostorima, nažalost, na marginama. Ja kao član LSV, čiji je Čanak predsednik, to tako vidim - objašnjava Marton.
 
Prema njegovim rečima, priča oko crkvene imovine i statusa Srpske pravoslavne crkve i Crnogorske pravoslavne crkve u Crnoj Gori je kontroverzna i zbog toga ne treba „gurati prst u oko bilo kome, ako se zna da teoretski može da dođe do incidenata na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija“. Na pitanje da li u LSV strahuju da bi odlazak Nenada Čanka na protest mogao takođe da se protumači kao doprinos podizanju tenzija, Marton odgovara odrečno.
 
- Zbog politike Lige socijaldemokrata Vojvodine nikada ni jedna jedina kuća nije zapaljena u bivšoj Jugoslaviji. Čitavi gradovi su goreli zbog politike takozvanih patriota - kaže Marton.
 
(SzILSV, 03.09.2021)



Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook