Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

BEOGRAD - Večernje novosti danas pišu da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara spremni da ponude ostalim poslanicima iz Vojvodine da oforme nezvanični klub, koji bi u Narodnoj skupštini štitio interese Pokrajine.

Bojan Kostreš

Navodno, ova ideja je progurana u ponedeljak, kada je veliki broj poslanika vladajuće koalicije bojkotovao Zakon o finansiranju opština. Novosti ističu da su pored dva uzdržana poslanika LSV, poslanici SVM glasali protiv zakona, dok preostali ligaši nisu ni glasali, kao ni poslanice DS Branka Ljiljak i Gordana Čomić, obe iz Vojvodine. Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš smatra da je moguće da se u budućnosti okupi neformalna vojvođanska poslanička grupa.

"Voleo bih kada bismo se pre glasanja dogovarali oko toga šta je interes Vojvodine i da se u skladu sa tim i izjašnjavamo" istakao je Kostreš za Novosti.

 (BILSV, 29. 06. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

NOVI SAD -  Ako Novi Sad treba da bude grad kojeg se njegovi građani i građanke stide, a oni koji u njega dolaze da ga se plaše, to je prava katastrofa – izjavila je večeras u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentarišući napade na navijače Hrvatske u glavnom gradu Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Ne postoji državna religija u Srbiji

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović istakao je danas da je u Srbiji crkva odvojena od države. Odgovarajući na novi napad Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića, a povodom poziva vladike da se odbornici i odbornice Skupštine Novog Sada izjasne da li Jovanovićevi stavovi zvaničan stav Skupštine grada, Jovanović je podsetio na član 11. Ustava Republike Srbije koji garantuje da se nijedna religija ne može uspostaviti kao državna ili obavezna.
Izjave | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook