Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

BEOGRAD - Večernje novosti danas pišu da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara spremni da ponude ostalim poslanicima iz Vojvodine da oforme nezvanični klub, koji bi u Narodnoj skupštini štitio interese Pokrajine.

Bojan Kostreš

Navodno, ova ideja je progurana u ponedeljak, kada je veliki broj poslanika vladajuće koalicije bojkotovao Zakon o finansiranju opština. Novosti ističu da su pored dva uzdržana poslanika LSV, poslanici SVM glasali protiv zakona, dok preostali ligaši nisu ni glasali, kao ni poslanice DS Branka Ljiljak i Gordana Čomić, obe iz Vojvodine. Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš smatra da je moguće da se u budućnosti okupi neformalna vojvođanska poslanička grupa.

"Voleo bih kada bismo se pre glasanja dogovarali oko toga šta je interes Vojvodine i da se u skladu sa tim i izjašnjavamo" istakao je Kostreš za Novosti.

 (BILSV, 29. 06. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanjem imovine kreće razvoj AP Vojvodine

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona o javnoj svojini trebalo bi u petak da premijeru Mirku Cvetkoviću preda konačnu verziju nacrta ovog zakona, piše današnji NIN. Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Radne grupe, usaglašena su sva pitanja koja se tiču svojine lokalnih samouprava, a ono oko čega još nema saglasnosti je buduća imovina Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa Srbije može i van Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije po kojoj je ostavljena mogućnost da se finale KUP-takmičenja odigra van Beograd, a gradovima i klubovima mogućnost da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije.
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

SPS mora delima dokazati sopstvenu promenu

BEOGRAD - Komentarišući izjavu Ivice Dačića da će bubnjevi Dragoljuba Đuričića vratiti SPS na vlast, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov je za list Danas ocenila da Dragoljub Đuričić nije jedini koji je na taj način promenio mišljenje o socijalistima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook