Nema normalnog društva bez ravnopravnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 03. 2014. | Komentara: 0

Nema normalnog društva bez ravnopravnosti

BEOGRAD – Gej strejt alijansa (GSA) okupila je danas u svojim prostorijama kandidate za poslanike proevropskih stranaka, koji su izneli svoj odnos o pravima LGBT populacije i predloge za unapređenje njenog položaja, a Ligu socijaldemokrata Vojvodine na tom sastanku predstavljao je potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

LSV

On je naveo da je LSV uvek učestvovao tamo gde su ljudska prava ugrožena, jer smatra da sve građanke i građani moraju biti jednaki.
– Bez ravnopravnosti ne može da se gradi normalno društvo – rekao je Jovanović.
Dodao je da LSV nema nijedan programski dokument koji se bavi isključivo pravima LGBT populacije, ali da su za tu stranku svi ravnopravni i jednaki i ničija prava ne smeju biti ugrožena, pa tako ni LGBT populacije.
– Uvek ćemo to braniti, jer bez toga ulazimo u društvo u kojem ćemo na kraju svi biti krivi. Svako ko je lojalan građanin i poštuje zakone, mora da ima ista prava kao i svi ostali – rekao je Jovanović.
Predsednik GSA Lazar Pavlović ocenio je za agenciju Beta da je reč o istorijskom trenutku, jer se prvi put dogodilo da predstavnici stranaka u izbornoj kampanji dođu u jednu LGBT organizaciju i razgovaraju sa aktivistima, odgovore na pitanja i upute pozitivnu poruku.

(BILSV, 10. 03. 2014)



Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook