Nema osnova za formiranje ruskog humanitarnog centra u APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Nema osnova za formiranje ruskog humanitarnog centra u APV

NOVI SAD – Komentarišući inicijativu Srpske radikalne stranke da se u Vojvodini formira srpsko-ruski humanitarni centar, predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je jedina poenta te inicijative da SRS pokaže koliko voli Rusiju i Ruse. Odgovarajući na pitanja u anketi emisije „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine, Bogaroški je istakao da je neutemeljeno pozivanje SRS na poplave iz 2014. godine koje ukazuju da je takav centar potreban Vojvodini.

lsv

- Ne znam šta je poenta te inicijative, osim pokazivanja Srpske radikalne stranke koliko vole Rusiju i koliko vole Ruse. Volim i ja krofne, pa ne tražim od Skupštine AP Vojvodine da se izjašnjava o tome. Nema nijednog racionalnog osnova da se tako nešto nađe na dnevnom redu Skupštine. Nema obrazloženja. Ako se pozivate na 2014. godinu i poplave koje su pogodile Republiku Srbiju, onda bi kao pokrajinski poslanik morali da znate da se to u Vojvodini nije desilo, jer je AP Vojvodina bila spremna da odreaguje u svim vanrednim situacijama – zaključio je Branislav Bogaroški. 

(BILSV, 12.05.2018)



Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

Meni je žao sto posle petog oktobra partneri Lige socijaldemokrata iz tadašnjeg DOS-a, a prvenstveno Demokratske stranke, nisu prihvatli naš zahtev za lustraciju pripadnika nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića, komentariše za Danas Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 06. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Neki bi da Crnom Gorom upravljaju iz Beograda

Ne znam kako će dalje ići odnosi Srbije i Crne Gore, ali meni to ne deluje kao bilo kakva najava dobrih odnosa. Oni će biti sve komplikovaniji jer se sve spustilo na nivo građanina. Da li mislite da će neko zaboraviti bacanje suzavca, šok-bombi i pucanje gumenim mecima na narod, kaže za Danas Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Izjave | Nedelja, 05. 09. 2021. | Komentara: 0

Društveni dijalog je početak svega

Nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se za različitim problemima, ali zakonska regulativa garantuje manjinama kulturnu autonomiju i ostvarivanje prava iz oblasti kulture, informisanja na manjinskom jeziku, obrazovanja i službene upotrebe jezika i pisima, na osnovu tačnog broja popisanih građana države projektuje i izdvaja sredstava za finansiranje različitih obaveza, ističe Olena Papuga



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook