Nema osnova za formiranje ruskog humanitarnog centra u APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Nema osnova za formiranje ruskog humanitarnog centra u APV

NOVI SAD – Komentarišući inicijativu Srpske radikalne stranke da se u Vojvodini formira srpsko-ruski humanitarni centar, predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je jedina poenta te inicijative da SRS pokaže koliko voli Rusiju i Ruse. Odgovarajući na pitanja u anketi emisije „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine, Bogaroški je istakao da je neutemeljeno pozivanje SRS na poplave iz 2014. godine koje ukazuju da je takav centar potreban Vojvodini.

lsv

- Ne znam šta je poenta te inicijative, osim pokazivanja Srpske radikalne stranke koliko vole Rusiju i koliko vole Ruse. Volim i ja krofne, pa ne tražim od Skupštine AP Vojvodine da se izjašnjava o tome. Nema nijednog racionalnog osnova da se tako nešto nađe na dnevnom redu Skupštine. Nema obrazloženja. Ako se pozivate na 2014. godinu i poplave koje su pogodile Republiku Srbiju, onda bi kao pokrajinski poslanik morali da znate da se to u Vojvodini nije desilo, jer je AP Vojvodina bila spremna da odreaguje u svim vanrednim situacijama – zaključio je Branislav Bogaroški. 

(BILSV, 12.05.2018)



Izjave | Četvrtak, 20. 05. 2021. | Komentara: 0

Pozitivan odnos većine prema manjini uslov je zdravog društva

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mirća Lelea izjavio je da je važno stimulisati ljude da primaju vakcine.
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook