Nije parada pravljena za Putina nego zbog pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Nije parada pravljena za Putina nego zbog pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i zamenik šefa poslaničke grupe LSV u Sklupštini Srbije Bojan Kostreš izjavio je danas da nije aplaudirao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, jer mu je njegova administracija bez obrazloženja zabranila ulazak u Rusiju.

LSV

- Ne mogu da aplaudiram predsedniku države koja mi je zabranila ulazak, a nije objasnila koji sam to zakon prekršio - rekao je Kostreš novinarima, komentarišući navode pojedinih medija da je bio jedan od nekoliko poslanika koji nisu aplaudirali Putinu prilikom njegovog učešća i govora na vojnoj paradi u Beogradu.

Upitan zbog čega je bio na vojnoj paradi, Kostreš je odgovorio da je tamo bio zbog pobede nad fašizmom.

- Nije parada pravljena za Putina, nego zbog 70 godina od oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom. Ja sam bio tamo jer se slavila pobeda učesnika NOB-a i Crvene armije nad fašistima, da bih se poklonio senima heroja koji su život dali da bi ljudi danas živeli slobodno -kazao je Kostreš.

(BILSV, 22.10.2014)



Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook