Nikolić da objasni zašto odlikuje protagoniste politike 90-ih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Nikolić da objasni zašto odlikuje protagoniste politike 90-ih

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvovala je danas zbog odluke predsednika Srbije Tomislava Nikolića da povodom Dana državnosti odlikuje profesorku Smilju Avramov, uz obrazloženje da protagonisti politike 90-tih ne mogu dobijati odlikovanja.

LSV

Narodni poslanik LSV Ðorđe Stojšić zatražio je od predsednika Srbije da objasni zašto odlikuje ljude koji se zalažu za takvu politiku i dodao da je profesorka Avramov jedan od ideologa mračnih 90-tih i da je aktivno podržvala politiku zločinačkog režima Slobodana Miloševića. On je na konferenciji za novinare u parlamentu istakao da je Avramov protiv ulaska Srbije u Evopsku uniju, a da je aktivno učestvovala u odbrani haških otuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića...

- Ukoliko se Nikolić bar deklarativno zalaže za učlanje u EU, onda nek se izjasni zašto odlikuje ljude koji su veoma otvoreno protiv te politike - naveo je Stojšić.

Stojšić smatra da je važno da se ne zaboravi ko su bili protagonisti politike 90-tih godina i da oni ne mogu dobijati odlikovanja.

- Da je bilo lustracije, za koju se LSV godinama zalagala, niti bi Nikolić niti Smilja Avramov bili u prilici da ucestvuju u javno političkom životu, niti da dele odnosno dobijaju ordenje - rekao je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 12.02.2015)



Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook