Nikolić da objasni zašto odlikuje protagoniste politike 90-ih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Nikolić da objasni zašto odlikuje protagoniste politike 90-ih

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvovala je danas zbog odluke predsednika Srbije Tomislava Nikolića da povodom Dana državnosti odlikuje profesorku Smilju Avramov, uz obrazloženje da protagonisti politike 90-tih ne mogu dobijati odlikovanja.

LSV

Narodni poslanik LSV Ðorđe Stojšić zatražio je od predsednika Srbije da objasni zašto odlikuje ljude koji se zalažu za takvu politiku i dodao da je profesorka Avramov jedan od ideologa mračnih 90-tih i da je aktivno podržvala politiku zločinačkog režima Slobodana Miloševića. On je na konferenciji za novinare u parlamentu istakao da je Avramov protiv ulaska Srbije u Evopsku uniju, a da je aktivno učestvovala u odbrani haških otuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića...

- Ukoliko se Nikolić bar deklarativno zalaže za učlanje u EU, onda nek se izjasni zašto odlikuje ljude koji su veoma otvoreno protiv te politike - naveo je Stojšić.

Stojšić smatra da je važno da se ne zaboravi ko su bili protagonisti politike 90-tih godina i da oni ne mogu dobijati odlikovanja.

- Da je bilo lustracije, za koju se LSV godinama zalagala, niti bi Nikolić niti Smilja Avramov bili u prilici da ucestvuju u javno političkom životu, niti da dele odnosno dobijaju ordenje - rekao je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 12.02.2015)



Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.
Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook