Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura za EU je vrhunski interes

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentatišući mogućnost dobijanja statusa kandidata za ulazak Srbije u Evropsku uniju, o kojem treba da bude doneta odluka u petak, izjavila je za emisiju Politbiro da je od pitanja kakve će to konotacije imati na političku scenu Srbije, mnogo važnije kakve će to posledice imati na kvalitet života ljudi u Srbiji.
Izjave | Ponedeljak, 05. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga se izborila za pomen na sve žrtve fašizma

BEOGRAD – Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas izmene Zakona o državnim i drugim praznicima. Jedan od novih praznika biće 22. april Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i druge žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu.
Izjave | Ponedeljak, 05. 12. 2011. | Komentara: 0

Decentralizaciju treba pažljivo planirati

BEOGRAD - Donošenje Nacionalne strategije za decentralizaciju ima smisla samo ukoliko je moguća i njena realizacija – izjavila je za današnji list Danas zamenica direktorke Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju Marinka Čobanu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook