Očito da su neonacisti na slobodi kad to nekome odgovara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 12. 2015. | Komentara: 0

Očito da su neonacisti na slobodi kad to nekome odgovara

NOVI SAD – Činjenica da je početkom oktobra policija zabranila najavljeni skup ekstremno desničarskih organizacija "Obraz" i "Naši" protiv premijera Aleksandra Vučića, a da prošlog vikenda, kada su im se u Novom sadu priključili i neonacistički „Nacionalni stroj“, to nije bio slučaj, govori da je taj skup, nečijom voljom, bio dozvoljen, ocenio je za Radio 021 potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.

LSV

Čijom voljom, ne želi da prejudicira, ali dodaje da je događaj dobro došao vlasti da skrene pažnju građana sa drugih dešavanja.

– To mene navodi na zaključak da se ti ljudi s vremena na vreme instrumentalizuju od strane određenih interesnih grupa, pa ste pre neki dan imali njihov performans u centru grada ispred naših stranačkih prostorija, ali opet - zato baš sada? Mi stvarno mislimo da taj tajming nije slučajan. Kada smo pokrenuli priču oko raskida energetskog sporazuma i kada smo podržali protest poljoprivrednika u vezi sa zakonom o poljoprivrednom zemljištu, odjednom im se dozvoljava da se šetaju i da gaze našu zastavu. Sledeći put im se možda dozvoli čak i nešto više. Pitanje je i za sudske organe i za policiju ko su stvarni nalogodavci tim ljudima i da li oni služe za zastrašivanje političkih protivnika –  pita Stojšić. Postupanje policije, pa i tužilaštva, sudova i drugih organa, najviše zavisi od volje vlasti, tvrdi potpredsednik LSV.

– Da li će MUP njih zabraniti ili im dozvoliti da deluju, očigledno ne zavisi od pravde i prava, već od toga da li će neko da izda takav nalog ili neće. Možemo reći da postoje određeni elementi unutar pravosuđa i policije koji nisu spremni da se obračunaju sa ovakvim pojavama u našem društvu, jer im u protivnom ne bi bilo dozvoljeno da se šetaju i bili bi odavno osuđeni za više krivičnih dela. Uvek treba obratiti pažnu na to kada se oni pojavljuju i zašto, jer to nikad nije slučajno – tvrdi Stojšić.

Poslanik LSV je za Večernje novosti prokomentarisao pojavu toalet-papira sa znakom „Obraza“ u toaletu u Narodnoj skupštini Republike Srbije je rekao za Večernje novosti da nisu istinite spekulacije da su poslanici LSV postavili toalet-papir i dodao:

- Čuli smo u holu za taj papir. Pošto je „Obraz“ zabranjen, možda su počeli da se finansiraju od prodaje rolni. 


(BILSV, 02. 12. 2015)



Izjave | Subota, 12. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne može Liga da sedi na dve stolice

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u situaciji, u kojoj je biračko telo podeljeno, LSV ne može da sedi na dve stolice.
Izjave | Sreda, 09. 11. 2022. | Komentara: 0

Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je Gradski odbor LSV Novi Sad raspušten i da njime rukovodi povereništvo koje nema politički kapacitet da donese odluku o izlasku iz koalicije u gradskoj vlasti.
Izjave | Ponedeljak, 07. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pogrešili smo, koalicija sa SNS nam nanela veliku štetu

Koalicija sa Srpskom naprednom strankom je Ligi socijaldemokrata Vojvodine nanela veliku štetu, ocenio je za N1 generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook