Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Novi Sad, 6. mart 2024 - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 

LSV

Povodom izgradnje verskog objekta kod Štranda, Kolar je rekao da su LSV-Vojvođani glasali i protiv nje. Kako je naglasio, LSV-Vojvođani nisu ni protiv religije, ni protiv crkve, ni protiv verujućih ili protiv neverujućih, nego da su protiv gradnje objekta gde to nije predviđeno. On je u izjavi novinarima rekao da je prema svim planovima, kao i važećem, ovaj prostor predviđen za turističko-rekreativne sadržaje i da traže da se taj prostor u tom smeru razvije.
 
- Da li će ostati zelena površina kakva je sada, da li će dodatno biti oplemenjena novim zelenilom, pa biti na korištenju i Limancima i starijim sugrađanima iz obližnjeg doma za stare i svima onima koji tu dođu, ili će se napraviti neka turistička i novosadska atrakcija na otvorenom, bez čvrste gradnje kako predlažu Limanci, to treba da dogovore predstavnici Grada, Mesne zajednice i građana, jer je to evropski standard kada je u pitanju gusto naseljena stambena zona. Ali sve u skladu sa važećom namenom iz urbanističkog plana. Ukoliko su gradske vlasti baš namerne da grade nešto na mestu gde to nije predviđeno, bolje onda da tu sagrade potreban vrtić, nego verski objekat - naveo je Kolar.

- U svakom slučaju, pravo rešenje je u razgovoru između građana, predstavnika Mesne zajednice i predstavnika Grada, i uz obavezno pridržavanje onoga za čega je ta zona predviđena. Pogotovo kada za tako nečim gradske vlasti i gradonačelnik dobiju poziv, kao što su dobili poziv od predstavnika Mesne zajednice za otvoreni razgovor na zboru građana 10. marta ove godine – dodao je Kolar.

(SzILSV-Vojvođаni, 6.3.2024)




Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Fizička različitost ne sme da nas ograničava

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine Dušan Jakovljev i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, dr Zoltan Jegeš prisustvovali su uručenju nagrade Centra "Živeti zajedno" iz Novog Sada, koja je ustanovljena ove godine za osnovne škole u Vojvodini.
Izjave | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

Bespotrebna politizacija popisa

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da se pitanje da li će se građani Vojvodine na predstojećem popisu izjasniti kao Vojvođani bespotrebno politizuje. Kako je navela, ustavno je pravo svakog građanina da se izjasni u skladu sa svojim željama i osećanjima.
Izjave | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Liga ne sugeriše građanima kako da se izjasne na popisu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Pres da Liga nema veze sa bilbordima kojima se građani i građanke pozivaju da se na predstojećem popisu izjasne kao Vojvođani ili Vojvođanke, niti da zna ko stoji iza ove akcije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook