Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Novi Sad, 6. mart 2024 - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 

LSV

Povodom izgradnje verskog objekta kod Štranda, Kolar je rekao da su LSV-Vojvođani glasali i protiv nje. Kako je naglasio, LSV-Vojvođani nisu ni protiv religije, ni protiv crkve, ni protiv verujućih ili protiv neverujućih, nego da su protiv gradnje objekta gde to nije predviđeno. On je u izjavi novinarima rekao da je prema svim planovima, kao i važećem, ovaj prostor predviđen za turističko-rekreativne sadržaje i da traže da se taj prostor u tom smeru razvije.
 
- Da li će ostati zelena površina kakva je sada, da li će dodatno biti oplemenjena novim zelenilom, pa biti na korištenju i Limancima i starijim sugrađanima iz obližnjeg doma za stare i svima onima koji tu dođu, ili će se napraviti neka turistička i novosadska atrakcija na otvorenom, bez čvrste gradnje kako predlažu Limanci, to treba da dogovore predstavnici Grada, Mesne zajednice i građana, jer je to evropski standard kada je u pitanju gusto naseljena stambena zona. Ali sve u skladu sa važećom namenom iz urbanističkog plana. Ukoliko su gradske vlasti baš namerne da grade nešto na mestu gde to nije predviđeno, bolje onda da tu sagrade potreban vrtić, nego verski objekat - naveo je Kolar.

- U svakom slučaju, pravo rešenje je u razgovoru između građana, predstavnika Mesne zajednice i predstavnika Grada, i uz obavezno pridržavanje onoga za čega je ta zona predviđena. Pogotovo kada za tako nečim gradske vlasti i gradonačelnik dobiju poziv, kao što su dobili poziv od predstavnika Mesne zajednice za otvoreni razgovor na zboru građana 10. marta ove godine – dodao je Kolar.

(SzILSV-Vojvođаni, 6.3.2024)




Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Usaglašena svojina lokalnih samouprava, sledi AP Vojvodina

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini nije, kako je bilo planirano, do 15. jula prosleđen premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, zbog čega poslednjih nekoliko dana u medijima mogu da se pročitaju različite optužbe na račun predsednika radne grupe za izradu tog zakona Bojana Kostreša, a pre dva dana iz vojvođanskog dela DS čula se i najava inicijative za Kostrešovu smenu sa čela grupe.
Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Trafo-stanice vratiti Vojvodini

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se amandmanskim izmenama predloga zakona o energetici trafo-stanice vrate u vlasništvo Vojvodine. Portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je danas za Dnevnik, da će odluka LSV o tome da li će glasati za ovaj zakon zavisiti od dva amandmana kojima se reguliše ova problematika.
Izjave | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Utvrditi ko je odgovoran za Hadžićevo bekstvo

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića i zatražio da se utvrdi ko mu je 2004. godine omogućio da pobegne.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook