Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Novi Sad, 6. mart 2024 - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 

LSV

Povodom izgradnje verskog objekta kod Štranda, Kolar je rekao da su LSV-Vojvođani glasali i protiv nje. Kako je naglasio, LSV-Vojvođani nisu ni protiv religije, ni protiv crkve, ni protiv verujućih ili protiv neverujućih, nego da su protiv gradnje objekta gde to nije predviđeno. On je u izjavi novinarima rekao da je prema svim planovima, kao i važećem, ovaj prostor predviđen za turističko-rekreativne sadržaje i da traže da se taj prostor u tom smeru razvije.
 
- Da li će ostati zelena površina kakva je sada, da li će dodatno biti oplemenjena novim zelenilom, pa biti na korištenju i Limancima i starijim sugrađanima iz obližnjeg doma za stare i svima onima koji tu dođu, ili će se napraviti neka turistička i novosadska atrakcija na otvorenom, bez čvrste gradnje kako predlažu Limanci, to treba da dogovore predstavnici Grada, Mesne zajednice i građana, jer je to evropski standard kada je u pitanju gusto naseljena stambena zona. Ali sve u skladu sa važećom namenom iz urbanističkog plana. Ukoliko su gradske vlasti baš namerne da grade nešto na mestu gde to nije predviđeno, bolje onda da tu sagrade potreban vrtić, nego verski objekat - naveo je Kolar.

- U svakom slučaju, pravo rešenje je u razgovoru između građana, predstavnika Mesne zajednice i predstavnika Grada, i uz obavezno pridržavanje onoga za čega je ta zona predviđena. Pogotovo kada za tako nečim gradske vlasti i gradonačelnik dobiju poziv, kao što su dobili poziv od predstavnika Mesne zajednice za otvoreni razgovor na zboru građana 10. marta ove godine – dodao je Kolar.

(SzILSV-Vojvođаni, 6.3.2024)




Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook