Odluka o podršci uslovljena je odnosom prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 01. 2017. | Komentara: 0

Odluka o podršci uslovljena je odnosom prema Vojvodini

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je da će ta stranka sačekati da svi interesenti obelodane svoje kandidate i tek tada će doneti odluku koga će podržati. U izjavi za „Politiku“ Kostreš ističe da je ključni kriterijum oko podrške odnos kandidata prema „autonomiji Vojvodine i neophodnosti da pokrajina ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast“.

LSV

- Mi ćemo pozvati sve kandidate za koje smo zainteresovani da razgovaramo, pa će posle Glavni odbor stranke odlučiti o tome koga će Liga podržati i na koji način ćemo učestvovati u kampanji - rekao je Kostreš.

Kostreš je istakao i da će se oko podrške Vuku Jeremiću, LSV izjasniti kada i ako on bude zvanični kandidat iznoseći lični stav da Jeremić „svojim ponašanjem u predhodnom političkom životu nije pokazao dobru nameru prema Vojvodini i autonomiji i teško da mi s njim možemo da nađemo zajednički jezik“.

(BILSV, 10.01.2017)



Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Konsultacije sa Cvetkovićem, očekujem izmene zakona

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook