Odupreti se pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2016. | Komentara: 0

Odupreti se pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je danas da Srbija treba da se odupre pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu. Kako je preneo list Blic, Čanak je na svom tviter nalogu još upitao koliko će da nas košta ta vojna baza, kao i da li će Srbija uspeti da se odupre stvaranju stranih vojnih baza na svojoj teritoriji.
 LSV
 

– Još samo da vidimo koliko će to da nas košta i da li će ova zemlja uspeti da se odupre stvaranju stranih vojnih baza na svojoj teritoriji. Za početak, da se odupre pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu jer bi to bilo finale pretvaranja Srbije u rusku provinciju – napisao je Čanak na tviteru.

Blic je podsetio i da je Čanak prošle nedelje upozorio da će snage lojalne režimu u Rusiji nakon otvaranja poglavlja 23. i 24 u pregovorima  sa EU sada uložiti dodatne napore da zaustave evropski put Srbije, između ostalog i zahtevima da takozvani humanitarni centar u Nišu preraste u rusku vojnu bazu.

(BILSV, 25. 07. 2016)




Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook