Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

BEOGRAD/NOVI SAD – Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje.

LSV 

Olenik je u izjavi za list „Danas“ rekao da to što želi Šapić „neće moći baš tako“.

– Rekao sam gradonačelniku u lice tokom tv emisije, pa ponavljam: četnici su bežali zajedno sa ustašama kao poraženi izdajnici. Nijedan spomenik to ne može da promeni – napominje Olenik i dodaje da će, ako bude potrebno, ponovo bežati. 

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 18.09.2024)



Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.

Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook