Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

BEOGRAD/NOVI SAD – Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje.

LSV 

Olenik je u izjavi za list „Danas“ rekao da to što želi Šapić „neće moći baš tako“.

– Rekao sam gradonačelniku u lice tokom tv emisije, pa ponavljam: četnici su bežali zajedno sa ustašama kao poraženi izdajnici. Nijedan spomenik to ne može da promeni – napominje Olenik i dodaje da će, ako bude potrebno, ponovo bežati. 

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 18.09.2024)



Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Srbija bi svake godine morala imati predstavnika u Srebrenici

NOVI SAD - Takav propust više ne bi smeo da se dogodi. Srbija bi svake godine morala da ima predstavnika na obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici" izjavio je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš zamoljen da prokomentariše to što neće biti državnih zvaničnika Srbije na obeležavanju srebreničkog genocida, 11. jula u Potočarima.
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Očekujemo podršku za izmene zakona o lustraciji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine novembra prošle godine dostavila je Skupštini Republike Srbije predlog za izmenu Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (Zakona o lustraciji), kojim bi se važenje tog akta koji praktično nije ni zaživeo, sa 10 produžilo na 20 godina, ali do danas to nije stiglo na dnevni red parlamenta.
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook