Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za N1 da je država Srbija ćuti pred činjenicom da je u zgradi parlamenta u Budimpešti otkrivena bista Mikloša Hortija, državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, čije su trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Država Srbija ćuti, iz njima znanih razloga i baš zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine odlučila da pozove Vladu Republike Srbije da isto kao što je Izrael, 2017. kada je Orban izjavio da je Mikloš Horti bio odličan političar i odličan lider Mađarske, Izrael je reagovao. Isto tako Srbija treba da reaguju, da uputi oštar protest Vladi Mađarske - smatra Marton.

- Bisti čoveka koji je proglašen za ratnog zločinca nije mesto u mađarskom parlamentu i sramota je što i premijerka Ana Bnabić i ostali članovi Vlade ćute. Posao Vlade Republike Srbije po zakonu, po Ustavu je da brani interese naše zemlje. Kada je Mikloš Horti bio lider Mađarske, Jugoslavija je napadnuta od strane te države i moralo se reagovati - ukazuje Marton.

(SzILSV, 07.09.2022)



Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Srbija treba da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da Srbija treba Rusiji da uvede sankcije i ukine energetski sporazum, te da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. 
Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook