Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Utorak, 28. 01. 2020. | Komentara: 0

Sela i gradovi nam nestaju, a mi se bavimo srednjevekovnim temama

Portparol Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je čitav region, kada su u pitanju međunacionalni odnosi, poprilično trusno područje. Gostujući na zrenjaninskoj KTV, Marton je rekao da Zakon o slobodi veroispovesti, koji je donela Crna Gora, nije uzročnik međunacionalnih tenzija.
Izjave | Ponedeljak, 27. 01. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Pisanje mađarskog i hrvatskog ćirilicom je skandalozan postupak Opšte bolnice u Subotici

Predsednik Odbora za nacionalnu ravnopravnost Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je kao „skandalozan“ postupak uprave Opšte bolnice u Subotici koja je u zaglavlju jednog dopisa napisala naziv te institucije ćirilicom na mađarskom i hrvatskom jeziku i zahtevao reakciju nadležnih.

Izjave | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Potpuna neusaglašenost ministarstava i odsustvo brige o životnoj sredini

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić izjavila je danas da izveštaj o stanju životne sredine za 2018. godinu pokazuje da je u Srbiji zagađenje vazduha jedan od ključnih problema. Kako je istakla, uzročnici zagađenja su saobraćaj i energetski objekti. Lazić je istakla da u Srbiji ima mnogo vozila sa Euro 3 motorom i da je prosečna starost vozila iznad 18 godina, a traktora oko 30 godina. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook