Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Utorak, 26. 02. 2019. | Komentara: 0

Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

- Ova, ali i ranije Dačićeve izjave, ne doprinose dobrim odnosima u regionu. Nažalost, retko kada smo od Ivice Dačića mogli da čujemo da je javno progovorio o zločinima koji su devedesetih godina počinjeni u ime Velike Srbije", kazao je za Vijesti.ba portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton komentarišući izjave Ivice Dačića o BiH i Kosovu kao regrutnim centrima terorista.
Izjave | Petak, 22. 02. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Ne verujem zvaničnim izveštajima o razvoju Srbije

Što pre sve zemlje zapadnog Balkana budu u Evropskoj uniji pitanje granica , koje se ovde stalno poteže, postaće irelevantno. Tačnije, granice nisu pitanje na Balkanu, one su vrhovni izgovor koji se koristi uvek kada treba napraviti neko nevaljalstvo, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook