Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Ponedeljak, 05. 11. 2018. | Komentara: 0

Bitnija je normalizacija odnosa sa Kosovom, nego utrkivanje

Utrkivanje ko je priznao, a ko je povukao priznanje Kosova podseća na utrkivanje ili derbi na začelju tabele. I to neke treće razredne lige, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list Danas.
Izjave | Utorak, 30. 10. 2018. | Komentara: 0

Marton: Mizerno male kazne za neonaciste signal da se fašizam u Srbiji isplati

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da su „mizerno male“ kazne koje je Viši sud u Novom Sadu prvostepeno izrekao neonacistima još jedna poruka desnim i ekstremistima i deklarisanim fašistima da se u Srbiji isplati sve što oni rade. 
Izjave | Utorak, 30. 10. 2018. | Komentara: 0

Ako moraju građani, i crkve moraju da plaćaju porez

Svi u ovoj državi koji poseduju određenu imovinu moraju da plaćaju porez. Ne vidimo zašto bi bilo ko bio izuzet od plaćanja poreza, jer mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine plaćanje poreza doživljavamo kao najveću patriotsku dužnost. Ne vidim na koji drugačiji način građani, neka privredna ili nevladina organizacija, da li crkvena zajednica može da pomogne svojoj državi nego da plati porez koji joj sleduje – izjavio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook