Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Petak, 16. 09. 2016. | Komentara: 0

Trebalo je postići konsenzus u vezi simbola

NOVI SAD – Priča o tradicionalnim simbolima Vojvodine je, po našem najdubljem ubeđenju, pogrešna i zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine nije ni glasala za usvajanje Statuta pre dve godine, istakao je danas zamenik predsednika i generalni sekretar LSV Bojan Kostreš. U intervjuu za emisiju „Politbiro“ na Radio-televiziji Vojvodine, Kostreš je ukazao da ne zna nijednu regiju, lokalnu samoupravu ili državu koja ima dve zastave, kao i da se, kada se govori o tradicionalnim simbolima, misli na simbole koji su se tradicionalno dugi niz godina nosili i isticali, što sa ovima nije slučaj.
Izjave | Petak, 16. 09. 2016. | Komentara: 0

U Skupštinu Vojvodine se vratio govor mržnje iz devedesetih

NOVI SAD – Pokrajinska poslanica LSV mr Maja Sedlarević ocenila je kao klasičan govor mržnje jučerašnje obraćanje poslanika SRS Nemanja Šarčević tokom sednice Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Rasprava o tradicionalnim simbolima je ideološke prirode

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rasprava o tradicionalnim simbolima ideološke prirode i naglasio da u celom tom postupku itekako ima simbolike.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook