Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Petak, 02. 09. 2016. | Komentara: 0

Čanak: I prošli rat u Bosni je počeo referendumom

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je danas rukovodstvo Republike Srpske da pokušava da "uvuče" Srbiju u "patriotska junačenja" i u izazivanje nestabilnosti u regionu, prenosi Beta.
Izjave | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Kreće li opet prebrojavanje po poreklu


NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je u izjavi za RTV, povodom najave skorog usvajanja tradicionalnih simbola AP Vojvodine da se stav LSV po pitanju tih obeležja nije promenio. Podsetio je da upravo zbog tih simbola Liga nije ni glasala za usvajanje aktuelnog Statuta. On je rekao i da je nejasna najava predsednika Pokrajinske vlade Igora MIrovića da je potrebno istaći srpski karakter Vojvodine. 
Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2016. | Komentara: 0

Usvajanje simbola jedne nacionalne zajednice je prebrojavanje krvnih zrnaca

NOVI SAD - Komentarišući najavu ponovne rasprave o takozvanim tradicionalnim simbolima Vojvodine u Skupštini APV, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški je rekao da za LSV usvajanje tradicionalnih obeležja koja ističu samo jednu nacionalnu zajednicu zvuči kao prebrojavanje krvnih zrnaca. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook