Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Utorak, 05. 04. 2016. | Komentara: 0

Poslanici obavezni prema Vojvođanima da prisustvuju sednicama

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev kritikovao je danas odluku da se ni ne pokuša zakazivanje sednice pokrajinskog parlamenta povodom problema u vezi sa izdavanjem državne zemlje u zakup. On je kritikovao i navode o podređivanju ovako važnih pitanja kampanji.
Izjave | Utorak, 05. 04. 2016. | Komentara: 0

Na vojvođanskoj autonomiji se vidi kolika je spremnost za EU

BEOGRAD – Pitanje Vojvodine je pitanje unutrašnje demokratije u Srbiji i na pitanju Vojvodine se pokazuje koliko smo mi, kao društvo, i koliko je politička elita, spremna da uđe u evropske tokove. Jer Evropa funkcioniše kao Evropa regija, a Srbija pokušava da bude deo Evrope tako što će biti strogo centralizovana država što ne korespondira jedno s drugim, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški. Gostujući u „Kažiprstu“ na TV B92, Bogaroški je istakao da se u Srbiji prema pitanju AP Vojvodine, ne menja odnos centralne vlasti.
Izjave | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Stručnjaci iz Vojvodine da budu u timovima za pregovore sa EU

NOVI SAD – Iako Vojvodina ima Odbor za evrointegracije Skupštine AP Vojvodine, on nema ingerencije da sarađuje sa republičkim. Takođe, za 35 poglavlja u pregovorima u pristupanju Evropskoj uniji, formirano je više desetina manjih pregovaračkih timova, u kojima učestvuje nekoliko stotina ljudi, a samo jedan dolazi iz pokrajinske administracije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook