Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini 30 odsto naknada za zaštitu životne sredine

Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je amandman na Zakon o izmenama i dopunama zakona o zaštiti životne sredine, kojim traži dopunu člana koji se odnosi na takse i naknade u oblasti zaštite životne sredine, kako bi se omogućilo da i pokrajinska administracija ubira deo prihoda od takse i naknada na teritoriji AP Vojvodine, istakla je danas narodna poslanica LSV Nada Lazić.
Izjave | Ponedeljak, 15. 02. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Degutantna opčinjenost Rusijom

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da još uvek nije saznao razloge zbog kojih mu je pre dve godine zabranjen ulazak u Rusiju i ocenio da je iluzorno očekivati bilo kakvu reakciju Srbije u slučaju njegovog proterivanja iz Rusije.
Izjave | Subota, 13. 02. 2016. | Komentara: 0

Zna se gde se i kako iznosi neslaganje sa odlukama Srbije

Komentarišući poziv Lige socijaldemokrata Vojvodine da Srbija zabrani ulazak pojedinih ruskih zvaničnika, po uzoru na Crnu Goru, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Robert Kolar je izjavio da se neslaganje sa potezima Srbije iznosi u posebnim institucijama, na određeni način, a ne mešanjem u odluke i opredeljenje naše zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook