Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Četvrtak, 24. 12. 2015. | Komentara: 0

Jakovljev: Ustavni sud da kaže koliko je sedam posto

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine do sada nije podnosila inicijatvu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu, jer ranijih godina u pokrajinsku kasu nisu računata i ona sredstva koja kroz taj budžet ni ne prolaze, kao što je to slučaj ove godine, kada ministar finansisija Dušan Vujović tvrdi da budžet Vojvodine iznosi čak 8,39, iako nije ni blizu ustavom garantnovanih sedam posto, istakao je sinoć šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev.
Izjave | Sreda, 23. 12. 2015. | Komentara: 0

Država poklanja obradivu zemlju veličine opštine Zrenjanin

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će, ukoliko Predlog izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu bude usvojen, a sve su prilike da će se to desiti, Srbija strancima pokloniti plodno zemljište veličine opštine Zrenjanin. 
Izjave | Sreda, 23. 12. 2015. | Komentara: 0

Jovanović: Ukinuti veronauku

NOVI SAD - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović ocenio je danas da bi veronauku trebalo ukinuti, a da bi građansko vaspitanje trebalo, uz adaptacije, da postane obavezan predmet.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook