Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Četvrtak, 03. 12. 2015. | Komentara: 0

Vratiti rudnu rentu na nivo propisan zakonom

NOVI SAD – Opštine Kikinda, Kanjiža i Srbobran, na čijim teritorijama Naftna industrija Srbije crpi oko 90 odsto nafte i gasa u odnosu na ukupnu eksploataciju na teritoriji Srbije, pokrenule su inicijativu da im se omogući da kompletan prihod od naplate rudne rente pripadne njima, a iako je taj predlog dobio načelnu podršku u republičkom parlamentu, konačni ishod zavisiće od novog zakona o naknadama koji je u pripremi, ukazao je danas zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku.
Izjave | Sreda, 02. 12. 2015. | Komentara: 0

Napad na antifašiste je zločin koji ne zastareva

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja sedmorice pripadnika zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, ovim postupkom zaštitilo prava onih koji su kamenovali kolonu građana.
Izjave | Sreda, 02. 12. 2015. | Komentara: 0

Očito da su neonacisti na slobodi kad to nekome odgovara

NOVI SAD – Činjenica da je početkom oktobra policija zabranila najavljeni skup ekstremno desničarskih organizacija "Obraz" i "Naši" protiv premijera Aleksandra Vučića, a da prošlog vikenda, kada su im se u Novom sadu priključili i neonacistički „Nacionalni stroj“, to nije bio slučaj, govori da je taj skup, nečijom voljom, bio dozvoljen, ocenio je za Radio 021 potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook