Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Četvrtak, 26. 11. 2015. | Komentara: 0

Pomeranje datuma nije naudilo protestu

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da pomeranjem protesta paora sa 26. na 25. novembar nije oslabljena oštrica protesta.
Izjave | Četvrtak, 26. 11. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o poljoprivrednom zemljištu pisati ispočetka

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine da će LSV do kraja insistirati na povlačenju Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu i pisanju novog.
Izjave | Četvrtak, 26. 11. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Bolje pisati novi zakon o poljoprivrednom zemljištu

NOVI SAD – Pod hitno treba doneti novi zakon o poljoprivrednom zemljištu koji će na celoviti način razmatrati svo poljoprivredno zemljište, dok u predloženim izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu eventualno mogu da ostanu odredbe koje će uvesti disciplinu kod lokalnih samouprava i sprečiti uzurpaciju zemljišta, a Republika Srbija konačno treba i da popiše šta je njeno vlasništvo i zavede reda, istakao je juče pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook