Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Četvrtak, 12. 11. 2015. | Komentara: 0

Nekoliko pitanja za ministarku poljoprivrede

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški upitao je danas ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković kako misli da pomogne poljoprivrednicima, ako će najkvalitetniji deo zemljišta dati na 30 godina isključivo pravnim licima i njih isključiti iz svake mogućnosti da putem licitacije dođu do tog zemljišta. 
Izjave | Ponedeljak, 09. 11. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: LSV samostalno na lokalne i pokrajinske izbore

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije deo saveza SDS i LDP Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića. Pojavljivanje Nenada Čanka na subotnjoj tribini SDS i LDP nije znak naše predizborne koalicije sa tim strankama, već saradnja sa njima na promociji građanskih ideja, kazao je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 08. 11. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj glorifikacije simbola za nasilje nad političkim neistomišljenicima

NOVI SAD - Komentarišući proceduru koju je pokrenulo Ministarstvo za boračka pitanja za ekshumaciju posrmtnih ostataka pukovnika Dragutina Dimitrijevića Apisa, majora Ljubomira Vulovića i Radeta Malobabića iz Soluna za Beograd, pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Kristina Meneši kaže da se protivi toj inicijativi jer ona predstavlja nasilje nad političkim protivnicima kao legitiman vid političke borbe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook