Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Vojvodina mora imati svoju policiju

NOVI SAD - Vojvodina mora da ima svoju policiju i da se zna ko je odgovoran za nasilje koje se dešava. Kriminalitet se može smanjiti, ima načina, policija nije jedina koja na to može uticati, ali je ključna, ukazao je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović.
Izjave | Sreda, 17. 06. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Precizirati finansiranje odbrane od grada

NOVI SAD – Predlog zakona o odbrani od grada je generalno dobar jer je konačno došlo vreme da se ta nadležnost izmesti iz Ministarstva unutrašnjih poslova i vrati u nadležnost Hidrometereološkog zavoda, ali je neophodno sagledati način na koji će se to finansirati, jer će u protivnom biti samo prebacivanje odgovornosti sa jednog državnog organa na drugi, ocenio je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić. 
Izjave | Sreda, 17. 06. 2015. | Komentara: 0

Najvažnji konsenzus o ključnim pitanjima

NOVI SAD – Uoči današnjeg prvog posebnog slušanja u okviru debate o reformi političkog sistema, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kazao je za „Dnevnik“ da je za LSV najvažniji pokušaj postizanja političkog konsenzusa o nekoliko ključnih pitanja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook