Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Utorak, 12. 05. 2015. | Komentara: 0

Vojvodina i Baden Virtemberg primer dobre saradnje

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da je 13 godina međusobne saradnje Vojvodine i nemačke Savezne pokrajine Baden – Virtemberg i svih međusobnih uvažavanja i napora primer, ne samo kako podunavske zemlje, regioni i gradovi sarađuju, nego i kako dva regiona, jedan iz Nemačke i jedan iz Republike Srbije, mogu da sarađuju.
Izjave | Petak, 08. 05. 2015. | Komentara: 0

Vojvodina u izbore ulazi očerupanih nadležnosti

NOVI SAD – Za Ligu socijaldemokrata Vojvodine datum pokrajinskih izbora nije važan jer je Liga spremna za njih, rekao je danas za Dnevnik šef poslaničke grupe i potpredsednik pokrajinskog parlamenta Dušan Jakovljev, ocenjujući da ne očekuje izbore pre prvog kvartala iduće godine.
Izjave | Četvrtak, 07. 05. 2015. | Komentara: 0

Još nije gotovo, borićemo se za Elektrovojvodinu!

NOVI SAD – Prilikom prodaje Naftne indusrije Srbije upozoravali smo šta će se dogoditi i to se zaista i dogodilo, sada se isti scenario događa i u slučaju Elektrovojvodine i na nama je da ne dozvolimo da se to ponovi, istakao je sinoć potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook