Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Četvrtak, 30. 04. 2015. | Komentara: 0

Nećemo dopustiti da se bezočno otima imovina Vojvodine

BEOGRAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Đorđe Stojšić upozorio je danas da bi, nakon ukidanja Elektrovojvodine pod plaštom reorganizacije elektroprivrede, to preduzeće moglo da doživi sudbinu Naftne industrije Srbije koja je poklonjena Ruskoj federaciji. 
Izjave | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Važniji sistem izbora poslanika od njihovog broja

NOVI SAD – Komentarišući najavu premijera Aleksandra Vučića da će, u sklopu ustavne reforme biti smanjen i broj poslanika u Skupštini Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je mnogo važniji sistem po kojem se poslanici biraju, nego koliko ih danas sedi u parlamentu. Kako prenosi Politika, Kostreš ne smatra da bi došlo do neke spektakularne uštede ukoliko bi se smanjio broj poslanika.
Izjave | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Ministar duguje Čanku odgovore o finansiranju Vojvodine

NOVI SAD - Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Dušan Jakovljev izjavio je juče da odlaskom lidera LSV Nenada Čanka na sastanak sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem niko ne zaobilazi institucije. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook