Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Ponedeljak, 27. 04. 2015. | Komentara: 0

Čanak i Vujović sutra o problemima finansiranja Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i ministar finansija Dušan Vujović razgovaraće sutra u Beogradu o problemima vezanim za finansiranje Vojvodine. Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas za Tanjug da će, prema njegovim informacijama, do sastanka, koji je dogovoren u Skupštini Srbije, doći u zgradi ministarstva finansija. 
Izjave | Subota, 25. 04. 2015. | Komentara: 0

Nastavljaju se radovi na Žeželjevom mostu

NOVI SAD - Odgovarajući na pitanje ko je odgovoran za sudbinu Žeželjevog mosta, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev, u emisiji "Politbiro" na RTV, juče ocenio da je u prvom redu odgovoran onaj ko ga je porušio.
Izjave | Petak, 24. 04. 2015. | Komentara: 0

Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

NOVI SAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga, koju je povodom poslaničkog pitanja koje je postavila u Skupštini Srbije o zakupu zemlje u Sivcu, u saopštenju napao napao sekretar tamošnje Mesne zajednice Boban Damjanović, iznoseći na njen račun brojne uvrede i lažne optužbe, odgovorila mu je da bi sekretar mesne zajednice trebalo da zna da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook