Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Utorak, 07. 04. 2015. | Komentara: 0

Hoće li biti leks specijalis i za Vojvodinu?

BEOGRAD –Tokom načelne rasprave o Predlogu zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinskih dozvola neophodnih za realizaciju "Beograda na vodi", poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upitala je premijera Srbije Aleksandra Vučića hoće li se i za rešavanje vitalnih problema u AP Vojvodini donositi leks specijalis, kao u ovom slučaju.
Izjave | Nedelja, 05. 04. 2015. | Komentara: 0

Značajna uloga Ženske parlamentarne mreže

NOVI SAD - Koordinatorka Ženske parlamentarne mreže u Skupštini AP Vojvodine i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević objasnila je za RTV da ŽPM čine sve poslanice vojvođanskog parlamenta, a da Izvršni odbor čini po jedna predstavnica svake poslaničke grupe. Članstvo su prihvatile sve poslanice.
Izjave | Petak, 03. 04. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Važno je koliko u Vojvodini ima Vojvodine

NOVI SAD – Llider Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak, u intervjuu za emisiju „Politbiro“ na RTV-u, nije hteo da licitira datumom kada će biti održani pokrajinski izbori u periodu između decembra i maja, ali je ukazao da je Liga za njih spremna u svakom trenutku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook