Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Optimista po pitanju promene izbornog sistema

BEOGRAD – Politika u današnjem broju piše da trenutno na političkoj sceni Srbije postoje tri predloga za izmenu izbornog sistema, među kojima i predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine koji predviđa da ostane sadašnji proporcionalni sistem, ali da se uvede pet izbornih jedinica.
Izjave | Subota, 21. 03. 2015. | Komentara: 0

Vojvodina bez šuma na ivici ekološke katastrofe

NOVI SAD - Pošumljenost teritorije Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum jeste 14 odsto, izjavio je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški. Ukazao je da je procenat šumovitosti u Evropi 40 posto, u Srbiji 30 odsto, te je jasno da je u Vojvodini, kada je reč o šumarstvu, stanje na ivici ekološke katastrofe.
Izjave | Petak, 20. 03. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Kad god bili izbori, nama odgovara

BEOGRAD  - Komentarišući mogućnost da prevremeni pokrajinski i lokalni izbori budu održani u istom terminu, najverovatnije u decembru, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Politiku da postoje pokrajinska skupštinska odluka o izborima i Zakon o lokalnim izborima, koji definišu rokove kojih se mora pridržavati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook